Res till inspirationen

Tänk att skriva den där boken. En bestseller som tar hela världen med storm. Du slår dig ner framför datorn och öppnar upp ett nytt, tomt dokument – och sen tar det stopp. Den vita, tomma sidan hånar dig men inte ett enda ord kommer ut. Känner du igen dig?

Vänta på inspirationen

Många drömmer om att skriva och för många förblir det en dröm. Att sätta sig vid datorn och vänta på att inspirationen ska infinna sig är oftast dödfött. Ska du skriva den där boken, så måste du skriva. Skriv vad som helst oavsett hur dåligt det blir. Här är redigering din bästa vän. Men för att ha något att redigera måste du skrivit något. Ett tips är att alltid ha med dig ett anteckningsblock. Skriv ner allt som fångar dig.

Vidga dina vyer

Precis som med allt annat gäller det att öva. Ju mer du skriver, desto bättre blir du. Ett sätt att vidga dina vyer är att resa. Du kan till exempel åka på fotbollsresor. Passa på att studera människorna omkring dig medan du njuter av fotbollen. Ta en öl på den lokala puben efteråt och insup atmosfären och lyssna på hur människor talar. Du kan använda allt detta när du skriver.